Nogomet

Liverpoolova pirova zmaga v Bergamu: Atalanta v polfinalu Lige Evropa

Bergamo, 18. 04. 2024 19.41 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., N.M.
Komentarji
3

Nogometaši Liverpoola so na povratni četrtfinalni tekmi Lige Evropa v Bergamu sicer prišli do zmage z 1:0, a ta na koncu ni zadostovala za napredovanje med štiri najboljša moštva v omenjenem tekmovanju. Strelec edinega zadetka na srečanju je bil Mohamed Salah v sedmi minuti, potem ko je rutinirano izvedel najstrožjo kazen po igranju z roko Mattea Ruggerija v kazenskem prostoru Atalante. Slednja je povsem zaslužena potnica v polfinale.

Oba stratega sta se v pripravi na povratni obračun v Bergamu odločila nekoliko premešati začetni enajsterici v primerjavi s prvo tekmo na Anfieldu. Pri domačih je Gian Piero Gasperini tokrat pustil na klopi za rezervne nogometaše Maria Pašalića in Charlesa De Ketelaereja, medtem ko je trener gostov Jürgen Klopp še bolj posegel v začetnih 11.

Tako so na klopi rdečih ostali vratar Caoimhin Kelleher, Joe Gomez, Wataru Endo, Darwin Nunez, Harvey Elliott in Kostas Tsimikas. Toda to se vsaj v uvodu tekme ni poznalo v igri Liverpoola, ki je pričakovano od začetnega sodnikovega žvižga močno pritisnil na obrambno vrsto Bergamčanov. Posledica tega je bilo igranje z roko Mattea Ruggeria v 6. minuti, kar je glavni sodnik obračuna - Francoz Francois Letexier - upravičeno označil za najstrožjo kazen. Zanesljivi izvajalec enajstmetrovke je bil Mohamed Salah za zgodnje vodstvo gostov, ki so po visokem porazu na prvi tekmi dobili kanček upanja za morebitni sanjski preobrat.

Statistika 1. polčasa: Atalanta vs Liverpool (0:1)
Statistika 1. polčasa: Atalanta vs Liverpool (0:1) FOTO: Sofascore.com

Gostje so po doseženem golu nadaljevali z napadalno usmerjeno igro. V 13. minuti je tako madžarski reprezentant Dominik Szoboszlai sprožil močan strel z razdalje in bil pri tem na žalost Liverpoola nenatančen. Akcijo pred tem v 12 minuti pa je lepo začel Nizozemec Cody Gakpo, ki je z globinsko podajo skušal zaposliti utekajočega Luisa Diaza, ki pa je bil za las prekratek in ostalo je pri izidu iz 7. minute.

Do konca prvega dela igre smo videli še dve priložnosti, po eno na vsaki strani; najprej je v 39. minuti po podaji Gakpoja Salah sam krenil proti vratom Atalante in poskusil z lobom presenetiti Juana Musso, a je žoga zletela prek vrat. Pred odhodom v slačilnici pa je na drugi strani Teun Koopmeiners v 41. minuti zatresel mrežo redsov, a je bil v trenutku oddaje žoge svojega soigralca v prepovedanem položaju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem polčasu je Atalanta s taktično dovršeno igro nadzorovala potek in rezultat dvoboja. Domači so najprej v 49. minuti preko Davideja Zappacoste in Alekseia Miranchuka v isti akciji neuspešno ogrozili Allisona Beckerja, nato pa še v 60. minuti, ko je Koopmeiners sprožil močan strel z roba kazenskega prostora, a je bil Musso znova na pravem mestu. 

Varovanci Jürgena Kloppa so imeli za odtenek več od igre, a izrazitih priložnosti za morebitno premembo izida si niso uspeli priigrati. Ko potegnemo črto, se uvrstitve v polfinale Lige Evropa zasluženo veseli moštvo Atalante.

Liga Evropa, četrtfinale, povratna tekma, izid:
Atalanta – Liverpool 0:1 (0:1) /3:0/*
Salah 7.

* – izid s prve tekme

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.57

Hvala, ker ste bili z nami. Na Kanalu A čez nekje pol ure sledijo še vrhunci vseh preostalih tekem v Ligi Evropa in Konferenčni ligi! Preverite, kaj zanimivega se je še dogajalo ... Lahko noč!

22.56
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
22.54

KONČNA STATISTIKA TEKME:

konec tekme
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
konec tekme

ATALANTA JE V POLFINALU LIGE EVROPA!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

natmat
19. 04. 2024 08.24
+2
Črni dnevi za otočane....
Orry
18. 04. 2024 21.39
-1
Zanimivo,kako komentira komentator. Za njega je isto-angleška ekipa so Angleži, enako je bilo včeraj, ko so igrali po njegovem Španci in Angleži. Pravilno je seveda angleška in španska ekipa!
yanay
18. 04. 2024 21.05
Odgovor na vprašanje v naslovu: Ne!